Solutii solare

in Carousel

Solutii ecologice si economice

De designul solar pasiv se profită locatia unei clădiri, climă, și materiale pentru a minimiza consumul de energie. O casa solar pasiva bine conceputa reduce în primul rând sarcina de încălzire și răcire prin strategii de eficiență energetică și apoi îndeplinește aceste sarcini reduse, în totalitate sau parțial cu energie solară. Din cauza sarcinilor de încălzire mici de case moderne, este foarte important să se evite supradimensionarea de sticlă spre sud și să se asigure că sticla orientat spre sud este umbrită în mod corespunzător pentru a preveni supraîncălzirea și a crescut de răcire sarcini în primăvara și toamna.

Eficiența energetică în primul rând

Înainte de a adăuga caracteristici solare pentru noua ta casa de design sau casa existent, amintiți-vă că eficiența energetică este strategia cea mai eficientă pentru reducerea facturilor de încălzire și răcire. Alegeți Profesioniști în domeniul construcțiilor cu experiență în casa de design eficient energetic și construcții și de a lucra cu ei pentru a optimiza eficiența energetică casa ta. Dacă sunteți remodelare o casa existent, primul pas este de a avea un audit energetic acasă pentru a acorda prioritate îmbunătățirile de eficiență energetică mai cost-eficiente.

Selectarea locatiei

Dacă sunteți de planificare o casă nouă solar pasiv, o parte din partea de sud a casei tale trebuie să aibă o "vedere" neobstrucționată a soarelui. Luați în considerare posibilele utilizări viitoare ale țării la sud de dvs. arbori-site-ul de mici devin copaci înalți, și un viitor clădire cu mai multe etaje se poate bloca accesul casa ta la soare. În unele zone, zonare sau alte reglementări de utilizare a terenurilor proteja accesul solar proprietarii de terenuri. În cazul în care accesul solar nu este protejat în regiunea dvs., uita-te pentru un lot, care este adânc de la nord la sud și locul casa de la capătul de nord al lotului.

Modul de lucru al unei case solare

În termeni simpli, o casa solara pasiva colectează căldura ca soarele strălucește prin ferestre orientate spre sud și păstrează-l în materiale care stochează căldura, cunoscut sub numele de masă termică. Ponderea de origine a sarcinii de încălzire care designul solar pasiv poate satisface este numit fracția solară pasivă, și depinde de zona de geam și cantitatea de masă termică. Raportul ideal de masa termica a geamurilor variază în funcție de climă. Case solare pasive bine concepute, de asemenea, lumina zilei tot anul și confortul în timpul sezonului de răcire, prin utilizarea de ventilație pe timp de noapte.

Pentru a avea succes, un design pasiv casă solară trebuie să conțină anumite elemente de bază care lucrează împreună:

• ferestre orientate în mod corespunzător. De obicei, ferestre sau alte dispozitive care colectează energia solară ar trebui să se confrunte în termen de 30 de grade sud de adevărat și nu ar trebui să fie umbrită în timpul sezonului de încălzire prin alte clădiri sau copaci de la 9 am la 15 în fiecare zi. În timpul primavara, toamna, și de răcire sezonul, ferestrele trebuie să fie umbrită pentru a evita supraîncălzirea.

• masa termica. Masa termică într-o casă solar pasiv - de obicei din beton, caramida, piatra, si faianta - absoarbe căldura de la soare în timpul sezonului de încălzire și absoarbe căldura din aer cald în casă în timpul sezonului de răcire. Alte materiale de masă termice, cum ar fi apă și faza de schimbare a produselor sunt mult mai eficiente la stocarea de caldura, dar zidarie are avantajul de a face datoria dublu ca un material structural și / sau finisaj. În case bine izolate în climate moderate, termic masa inerent în mobilier de origine și gips-carton pot fi suficiente, eliminând nevoia de materiale de stocare termice suplimentare.

• mecanisme de distribuție. Căldură solară este transferată de unde sunt colectate și stocate în diferite zone ale casei de conducție, convecție și radiație. În unele case, fanii mici și suflante ajuta la distribuirea de căldură. Conducție apare atunci când căldura se deplasează între două obiecte care sunt în contact direct unii cu alții, cum ar fi atunci când o podea încălzită de soare încălzește picioarele goale. Convectie este de transfer de căldură printr-un fluid, cum ar fi aerul sau apa, si case solare pasive folosesc adesea de convectie pentru a trece aer din zonele mai calde - un sunspace, de exemplu - în restul casei. Radiații este ceea ce simti atunci cand stai langa o soba pe lemne sau o fereastra insorita si sa se simta caldura de pe pielea ta. Culori inchise absorb mai multă căldură decât culori mai deschise, și sunt o alegere mai bună pentru masa termic în case solare pasive.

• strategii de control. Consolele de acoperis de dimensiuni în mod corespunzător poate oferi umbră pentru ferestre sud verticale în timpul lunilor de vară. Alte abordări de control includ dispozitive de detectare a electronice, cum ar fi un termostat diferențial care semnalează un ventilator pentru a porni; guri de aerisire operabile și amortizoare care permit sau restricționează fluxul de căldură; jaluzele low-emisivitate; operabile obloane de izolare; și copertine.

Câștig direct

Într-un design câștig directa, lumina soarelui intra in casa prin ferestre orientate spre sud și lovește etaje și / sau ziduri, care absorb și stochează căldura solară. Așa cum camera se răcește în timpul nopții, versiuni de masă termice de căldură în casă.

Unii constructori si proprietarii de case folosesc recipiente umplute cu apă situate în interiorul spațiului de locuit pentru a absorbi și stoca caldura solara. Deși magazine de apă de două ori la fel de multă căldură ca și materiale de zidărie pe picior cub de volum, de stocare termică a apei necesită proiectat cu atenție suport structural. Un avantaj de stocare termică a apei este acela că poate fi instalat într-o casă existentă dacă structura poate suporta greutatea.

Câștig indirect 

Un indirect-câștig acasă solar pasiv are stocarea termică între ferestre orientate spre sud și spații de locuit. Abordarea cea mai comună indirect-câștig este un perete Trombe.

Peretele constă dintr-un 8 inch la o grosime de perete de zidarie de 16 inch pe partea de sud a casei. Un singur strat sau dublu din sticlă montat aproximativ un centimetru sau mai puțin în fața peretelui de culoare închisă absoarbe căldura solară, care este stocată în masa peretelui. Căldura migrează prin perete și radiază în spațiul de locuit. Căldură calatoreste printr-un perete de zidarie, la o rată medie de un inch pe oră, astfel încât căldura absorbită, la exterior, de un zid de beton gros de 8 inch, la prânz va intra în spațiul de locuit interior în jurul valorii de 20